Uludağ Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay

0
2337

İstanbul 06 Nisan 2015

1982 yılında Üniversitemizin Tekstil-Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Prof. Dr. Ulcay, “Öğrencisi olduğum üniversiteme rektör seçilmek onur verici” dedi. Uludağ Üniversitesi’nde 26 Şubat’ta yapılan rektörlük seçimlerinde mevcut Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek 576 oyla birinci olurken, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay 265 oyla ikinci oldu. Seçimin ardından YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Ulcay’ı birinci sıraya alarak Cumhurbaşkanlığına gönderdi. Prof. Dr. Ulcay, dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atadı.
Uludağ Üniversitesi’nin ilk mezunlarından biri olarak, görev yaptığı üniversiteye Rektör olarak atanmanın mutluluk ve onur verici olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Yeni Rektör, Yeni Yönetim, Yeni Üniversite anlayışıyla Bursa’mızın ve ülkemizin gelecek hedeflerine liderlik eden, Hepimizin Rektöru¨, Herkesin Üniversitesi parolası ile kentin tüm dinamikleri ile sağlam diyaloglar ve işbirlikleri kuran bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız” dedi.

YUSUF ULCAY’IN ÖZGEÇMİŞİ 

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 1959 yılında Bursa’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Makina Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden 1982 yılında Tekstil ve Makina Mühendisi olarak mezun olan Ulcay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursu ile yüksek lisans ve doktorasını 1989 yılında Maryland Üniversitesi’nde tamamladı. 1991- 1992 akademik yılında Yrd. Doç. olarak UÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne başladı. 1992’de doçent, 2005 yılında da profesör oldu. 2010 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesi’nde, 2 yıl Rektör Yardımcılığı yapan Ulcay, tekrar UÜ Mühendislik Fakültesi’ndeki görevine döndü.